servis bele tehnike Dado Servis Subotica

LG KLIMATIZACIJA - Osnovni pojmovi ...

Klimatizacija je mogućnost upravljanja temperaturom, količinom relativne vlage, čistoćom i distribucijom vazduha.

Hlađenje: Klima uređaji pružaju preciznu kontrolu temperature. Uvek možete stvoriti okruženje u kojem se osećate najbolje, uz izbor prave temperature. Ne samo da stvaraju komfor, već se uz njih osećate sveže i aktivno čak i u najekstremnijim spoljašnjim uslovima.

Grejanje: Klima uređaji mogu pružiti i grejanje. Možete uživati uz savršenu konstantnu temperaturu tokom cele godine, bez obzira na spoljašnje uticaje. To je ekološki prihvatljiva alternativa za tradicionalne načine grejanja, zbog toga što energiju spoljnog vazduha prenosi (zagrijanog) u unutrašnjost prostora.

Pročišćavanje: Klima uređaji mogu proizvesti svež, čisti vazduh. Naši su uređaji opremljeni posebnim filterima koji apsorbuju nečistoću, prašinu, dim... Pročišćavanje i filtriranje preporučuje se osobama koji boluju od alergija.  

Smanjenje vlage: U režimu hlađenja klima uređaj može smanjiti vlagu u vazduhu, pružajući osećaj kvalitetnijeg i svežeg vazduha. Pažnju treba obratiti i na činjenicu da pravilno doziranje vlage sprečava širenje lišajeva i plesni, što opet ima pozitivan uticaj na osobe s alergijom. Čovek se oseća ugodno i zdravo sa 40 do 60 % vlage u vazduhu.

Ventilacija: Ventilacija može biti u ugrađena u  klima uređaje, tako što uzima vazduh iz unutrašnjosti prostora ventilacija, i zatim ubacuje svež, pročišćen spoljnji vazduh. U međusezoni, kada klimatizacija nije potrebna, ventilacija može raditi samostalno i biti vrlo korisna.