servis bele tehnike Dado Servis Subotica

Inverteri - inverterska toplotna pumpa

Inverterska toplotna pumpa je rashladni uređaj koji od okoline oduzima toplotu i daje istu na višim temperaturama u sistemu za grejanje. Uz pomoć toplotne pumpe moguće je da se uloženim radom u kružnom procesu oduzme toplota od okoline da bi se ista zatim na višem temperaturnom nivou koristila za grejanje pri čemu je količina toplote mnogostruko veća od toplotnog ekvivalenta utrošenog rada tj. električne energije. Primera radi, za 1kw uložene električne energije dobija se 4kw toplotne energije, a u nekim slučajevima i više, odnosno za zagrevanje stambenog prostora od 100 m2 sa toplotnom pumpom potrebno je 2 do 3kw električne energije.


Invertorska tehnologija je najmoderniji i najekonominiji način grejanja i hlađenja zasnovan na "fuzzy logic" kontroli.
Inteligencija procesnih mernih uređaja u modernoj mernoj tehnici postaje standard. Inteligentni uređaji sve više se primenjuju u industriji, gde su merenja presudan faktor kvalitetnog rada odnosno uštede energije.

Ušteda energije
Za razliku od klasičnih klima uređaja, klima uređaji s inverterom mogu kontrolisati brzinu kompresora i time podešavati temperaturu hlađenja i grejanja.
Kad sobna temperatura dostigne zadatu vrednost, klima uređaji s inverterom mogu raditi manjom brzinom kompresora i održavati tu temperaturu, na taj način ušteda troškova energije je oko 44% u poređenju sa klasičnim.

Povratak početnog ulaganja
Iako je kupovna cena nešto viša, ako koristite klima-uređaj s inverterom duže vreme, smanjivaće se troškovi električne energije i vratićete uloženi novac.klima uredaji subotica

klima uredaji subotica